Biyografiler.com : Her yaşam bir iz bırakır. | Türkiye'nin en çok okunan biyografi sitesine hoş geldiniz.
Selçuk Kılıç

Prof.Dr.Selçuk Kılıç

Doğum Tarihi: ??.??.1967

Selçuk Kılıç kaç yaşında : 57

Burcu:

Meslek: Doktor

Doğum Yeri: Akçadağ, Malatya

Prof. Dr. Selçuk Kılıç, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

Selçuk Kılıç, 1967 yılında Akçadağ, Malatya’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Denizli, Van, Samsun ve Ankara’da tamamladı. 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1993 yılında mezun olmuştur. 1996-1999 yıllarında Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde uzmanlık eğitimin yaptı.

Mezun olduktan sonra 1994-1995 yılları arasında zorunlu hizmet süresini Yozgat ili Sorgun ilçesi Dişli köyünde Sağlık Ocağı Hekimi olarak ve 1995-1996 yılları arasında Muğla, Marmaris İlçesi Turunç Köyü Sağlık Ocağı Hekimi olarak tamamladı.

1996 yılında Ankara, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkez Başkanlığı’nda Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında aynı bölümde uzman oldu ve farklı laboratuvarlar sorumlusu olarak görev aldı. 2008 yılında Tıbbi Mikrobiyoloji Doçenti ünvanı aldı ve 2016 tarihinde T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD’a Prof. Dr. olarak atandı.

2013 yılından itibaren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkan vekili görevini sürdürdü.

Selçuk Kılıç, 2016 yılından itibaren Göç ve Seyahat Enfeksiyonları Çalışma Grubunda sekreter olarak görev yapmaktadır.

Selçuk Kılıç, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Ulusal Yüksek Riskli Patojenler Referans Laboratuvarında Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Selçuk Kılıç, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanıdır.

Prof. Dr. Selçuk Kılıç’ın kişisel ilgi alanları arasında Bruselloz, tularemi, şarbon, Q ateşi ve biyo-terörizm, biyogüvenlik gibi bakteriyel zoonozların teşhisi ve moleküler epidemiyolojisi bulunur. Öncelikle Bruselloz ve tulareminin moleküler epidemiyolojisi ile ilgilenmektedir. Birkaç yıldır tulareminin serolojik ve moleküler teknikleri üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

Prof. Dr. Selçuk Kılıç, 10 Ocak 2020’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından oluşturulan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

2019 Aralık ayında Çin'de nükseden koronavirüs (Kovid-19) ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü böyle bir pandemik hastalığın varlığını ortaya koydu. Daha sonra ise Sağlık Bakanlığı doğru kararlar verebilmek için öğretim üyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nda yer alan bazı isimler şu şekilde:
Prof. Dr. Ateş Kara,
Prof. Dr. Tevfik Özlü,
Prof. Dr. Alpay Azap,
Prof. Dr. Canan Ağalar,
Prof. Dr. Recep Öztürk
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş


Kaynak:Biyografiler.com