Güneri Civaoğlu, 30 Temmuz 1939 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Kökeni Urfa Viranşehirli’dir. Annesi Boşnak’tı. Dedesinin zamanında çok uzun zaman önce İstanbul’a göç etmişler. Babasın söylediğine göre Viranşehir’de ailesinin arazisinin içerisinde bir su akarmış, adı Civa Deresiymiş. O yüzden Civazadeymiş lakabları. Sonra soyadı kanunun çıkmasıyla zade yasaklanınca “Civaoğlu” soyadını almışlardır.
Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Güneri Civaoğlu sonra Güneş Gazetesi'ni kurmuş, ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni olmuştur. Genel yayın müdürlüğü görevinin yanı sıra günlük siyasi yazılar yazdı. 1986-1996 yılları arası Sabah gazetesindeki köşe yazarlığından sonra Show TV 1991 yılında kurulduktan sonra kanalın ilk Genel Müdürlüğü yaptı. Civaoğlu, 1996 yılından sonra Milliyet Gazetesi'ne geçmiş ve halen Milliyet gazetesi yazarıdır.
Kanal D ekranlarında ana haberlerden sonra 8 yıl siyasi olayları yorumladı. Durum adlı programı hazırladı ve sundu. Güneri Civaoğlu’nun hazırlayıp sunduğu, 2004 yılından beri Kanal D'de yayınlanan “Şeffaf Oda” programı 14 kasım 2012 tarihinden sonra FoxTv.de yayınlanmaya devam etti.
Bilgi Üniversitesi'nde İletişim dersleri veren Güneri Civaoğlu, aynı zamanda İstanbul Barosunda kayıtlı avukattır. Medeni hali evlidir.
Güneri Civaoğlu 2010 yılında, Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını üstlendiği “Yok Böyle Dans” adlı dans yarışma programında yarışmacı olmuştur. Show TV’de 2010 yılında yayınlanan yarışmada; Güneri Cıvaoğlu, Nilgün Belgün, Azra Akın, Burcu Esmersoy, Bedük, Metin Arolat, Burcu Güneş, Bora Kozanoğlu, Eda Taşpınar, Derya Büyükuncu, Sibel Arna, Defne Joy Foster ve Pascal Nouma yarışmacı olarak katılmışlardır.
Güneri Civaoğlu, 1969 yılında Canan hanım ile evlenmiştir.
Güneri Civaoğlu, bir röportajında kendisiyle ilgili sorulara şu şekilde cevap vermiştir:
Kendinizi ilk hatırladığınızda neredesiniz?
- Babamın yanına uzanmışım. Babamın elinde Hürriyet Gazetesi var. Bana dünyanın dört bir tarafına gidip röportajlar yapan Hikmet Feridun Es'in bir yazısını okuyor. Bir eliyle gazeteyi tutuyor, bir eliyle de saçlarımı okşuyor ve şöyle fısıldıyor: "Bir gün inşallah buraları sen de göreceksin oğlum!" Belki de bilinçaltıma gazetecilik serüvenini başlatan sözler bunlar...
Nasıl bir aile sizinki?
- Şimdi moda herkesin ailesinde bir paşa var. Bizimki hakiki paşa! Babamın babası, Nadir Paşa. Doktor Paşa. Sarışın, yeşil gözlü hoş bir adammış. Çok çapkınmış. Babaannemi delirtirmiş. Emekli olduktan sonra Maçka'da bir ev alıp yerleşmişler. Civardaki herkese bedava bakıyormuş. Rum, Ermeni ve Yahudi madamlar ona baygınlarmış. Para almadığı için de Doktor Paşa'ya hediyeler veriyorlarmış. O da babaanneme "Eda Hanım" dermiş. "Bana Madam Marula'nın getirdiği semaverle bir çay yapar mısın? Ve lütfen, Madam Anahit'in gönderdiği o güzelim Beykozlar'la servis yapıver." Tabii kadıncağız acayip sinirlenirmiş...
Bir süre önce İstanbul'un ünlü restoranlarından birinde düşerek başını yere çarparak yaralanan ve hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Güneri Civaoğlu, 1 Ekim 2024 tarihinde 85 yaşında öldü.
Kaynak:Biyografiler.com
Güneri Civaoğlu İçin Yapılan Aramalar
Güneri Civaoğlu yaşıyor mu?, Güneri Civaoğlu biyografi, Güneri Civaoğlu hayatı, Güneri Civaoğlu özgeçmişi, Güneri Civaoğlu hakkında, Güneri Civaoğlu doğum yeri, Güneri Civaoğlu fotoğraf, Güneri Civaoğlu video, Güneri Civaoğlu resim, Güneri Civaoğlu kimdir?, Güneri Civaoğlu kaç yaşında?, Güneri Civaoğlu nereli, Güneri Civaoğlu memleketi, Güneri Civaoğlu albümleri