Biyografiler.com : Her yaşam bir iz bırakır. | Türkiye'nin en çok okunan biyografi sitesine hoş geldiniz.
Kemal Ataman

Prof.Dr.Kemal Ataman

Doğum Tarihi: 12.Temmuz.1966

Kemal Ataman kaç yaşında : 58

Burcu: Yengeç

Meslek: Akademisyen

Doğum Yeri: Çaykara, Trabzon

8 Haziran 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan "Toplum Bilimleri Kurulu" üyesidir.

Kemal Ataman, 12 Temmuz 1966 tarihinde Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Of ve Çaykara ilçelerinde tamamlayan Kemal Ataman, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1992 yılında mezun oldu. 1994 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesine din sosyolojisi araştırma görevlisi olarak atandı.

Kemal Ataman, ABD’ye giderek The Catholic University of America’da (Washington, DC) 1998 yılında yüksek lisansını, 2003 yılında doktorasını tamamlayıp Türkiye’ye döndü. 2003 yılından 2018 yılına kadar Uludağ Üniversitesi’nde din sosyolojisi öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2018 yılında Marmara Üniversitesi’ne atandı. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Felsefe ve Din Bölümleri'nde profesör olarak görev yapmaktadır.

Kemal Ataman, 2009-2011 yılları arasında Almanya Bayreuth Üniversitesi Kültür Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

2015-2016 yılları arasında TRT Diyanet kanalında “Akıl Çıkmazı: Çelişkilerimizin İtirafı” adlı programı hazırlayıp sundu. Çeşitli dillerde yayımlanmış makale, kitap ve kitap bölümü yazarlığının yanında, Turgay Gündüz’le birlikte Ilahiyat Studies adlı uluslararası derginin editörlüğünü yaptı.

Kemal Ataman evlidir ve iki oğlu vardır.

Akademik ilgi alanları: Din sosyolojisi, felsefi ve teolojik hermeneutics, Katolik dini geleneği, beşerî ve sosyal bilimler metodolojisi.

10 Ocak 2020’de oluşturulan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu daha çok tıp hekimlerinden oluşunca, sosyolojik sorunlar için de bünyesinde 8 Haziran 2020 tarihinde yeni bir "Toplum Bilimleri Kurulu" oluşturuldu. Sosyoloji, iletişim, psikoloji, din sosyolojisi, istatistik, tıp tarihi, iktisat sosyolojisi gibi alanlarda çalışan bilim insanlarından oluşan 7 kişilik ekipte, Prof. Dr. Erol Göka, Prof. Dr. Kemal Ataman, Prof. Dr. Nuran Yıldırım, Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Prof. Dr. Teyfik Demir ve Prof. Dr. Bülent Çaplı yer aldı.

Kitapları :
2017 - Yöntem Üzerine Yazılar
2017 - Dini Gruplar, Siyaset ve Bürokrasi (Vejdi Bilgin ve İsmail Güler'le birlikte)
2014 - Ulus Olmanın Kutsal Temeli: Sivil Din Bir Analiz Denemesi
2008 - Understanding Other Religions as Analyzed Through Gadamer’s Fusion of Horizons, The Council for Research in Values and Philosophy, (Washington D.C)


Kaynak:Biyografiler.com