Biyografiler.com : Her yaşam bir iz bırakır. | Türkiye'nin en çok okunan biyografi sitesine hoş geldiniz.

Türkiye’nin yakından tanıdığı

2015-12-23

Türkiye’nin yakından tanıdığı

Türkiye’nin yakından tanıdığı "Şanslı" köpek, sıcak bir yuvaya kavuştu.

Ilgın Beştaş sayesinde Türkiye'nin yakından tanıdığı "Şanslı" köpek, sıcak bir yuvaya kavuştu. Ankara'daki özel bir veteriner kliniğinde 1 yıla yakın tedavisi devam eden Şanslı hem yazlık hem de kışlık yeni bir sıcak yuvaya kavuştu. 2015 yılının Aralık ayında Almanya'da yaşayan Balıkesir Altınoluk'lu Feride Demirel Demircan isimli vatandaşımız "Şanslı"ya sahip çıkarak önce Altınoluk'a götürdü, sonra da Almanya'ya götürecek.

Türkiye’nin yakından tanıdığı ’Şanslı’ köpek, Almanya yolcusu.

Daha 3 aylık iken köpeklerin en ölümcül hastalığı olan ”Köpek gençlik hastalığı”na yakalandı. Annesi ve kardeşleri öldü, sokaktan bulunup bir barınağa bırakıldı. Hastalığını yendi ancak bu sefer üç bacağı birden felç oldu. O hiç pes etmedi, teslim olmadı hayat mücadelesine devam etti.

Hayvansever Ilgın Bektaş onu fark etti, 1 yıl boyunca onu ziyaret etti. Ancak barınak şartları ona hiç uygun değildi. Yatak yaraları açıldı ve hareketsizliğe bağlı vücudu sertleşti, yeterli beslenememeye bağlı zayıf düştü.
Ancak yine de o hiç inlemedi, ağlamadan küçük bedeni ile örnek mücadelesine devam etti. Ilgın Bektaş ve hayvanseveler onu Ankara İncek’te Centaura Veteriner kliniğine kaldırdı. Hayatında ilk defa temiz bir yatağı, besleyici mamaları, kaliteli sağlık bakımı ve daha önemlisi ilgi ve şefkate kovuştu.

Şanslı’nın tedavisi tamamlandı. Ankara’daki özel bir veteriner kliniğinde 1 yıla yakın tedavisi devam eden Şanslı hem yazlık hem de kışlık yeni bir sıcak yuvaya kavuştu.

Bu süreçte Şanslı’ya sahip çıkan Ilgın Bektaş, "Yaklaşık 2 yıl önce barınağa gitmiştim. Orada Şanslı ile karşılaştım gözlerimin içine baktı ve onun yaşam azmi beni çok etkiledi. O mücadeleci bir yapıda, bütün olumsuzluklara teslim olmamıştı bu beni etkiledi ve bu nedenle onu ‘evlat’ edindim. Uzun bir birliktelik sonuncunda sağlık durumun da, her ne kadar yürüyemese de büyük ilerleme kaydedildi. Ona çok bağlandım. Ancak öğrenci olduğumdan ona evde gerekli bakımı sağlayamayacağımızdan sosyal medyada onun yaşam hikâyesinden etkilenen ve onu 1 yıldır isteyen Feride Demirel Demircan hanıma vermeye karar verdim. Bu karar benim için çok zor oldu ancak Şanslı için en iyi olanı düşünmek zorundaydım. Binlerce kilometre uzakta olacak ancak onu hiç unutmayacağım ve elimden geldiğince onu ziyaret edeceğim" dedi.


Ilgın Bektaş ‘’Şanslı barınakta sağlam köpeklerin bile dayanamadığı şartlarda sağ kaldı. Genellikle bu durumdaki köpekler yaşama küser ve beslenmeyi red ederek ölür. Ya da insanlar onun uyutulmasının uygun olduğunu düşünür. Şanslı’nın yaşama azmi ve hayat mücadelesi elindeki tek sağlam bacağı ile hayata tutunması onun için farklılık yarattı. Onun mücadelesini belki tesadüfen ben fark ettim; diğer hayvan severler ile ona sahip çıktık. Sahile vuran bir denizyıldızını geri okyanusa atmak gibi olan, bu uğraş ‘’Onun için fark etti’’. Yolu açık olsun… Bir başka bir ülkede bir başka biri ile o hak ettiği bir yuvaya kavuştu Şanslı. Bu Şanslı’nın mutlu sonla biten hikâyesi dileriz diğerleri için umut olur’’ diye konuştu


Şanslı’nın yaşam mücadelesinden etkilenen Feride Demirel Demircan ise, "Şanslı’nın yaşam hikâyesi beni çok etkiledi, kendisini yaklaşık 1 yıldır sosyal medyadan takip ediyorum. 2015 Nisan ayında Almanya’dan onu ziyarete geldim tedavisi devam ettiğinden geri döndüm. Şu an Balıkesir Altınoluk’a Şanslı geldi, biraz havaların ısınmasını bekleyeceğim ve onunla beraber Almanya’ya gideceğiz. Orada tedavisi devam edecek ve sıcak bir yuvaya kavuşacak. Ona bütün sevgimi vereceğim. Bir gün Şanslı’nın yürüyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Şanslı’nın tedavisini yöneten Veteriner Hekim Timuçin Başaran, ŞANSLI’nın sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

‘’1 Nisan 2015 tarihinde Centaura Veteriner Kliniğine giriş yapan şanslı, omurilik hattının S şeklinde olduğu sol dirsek ve sol kalçada büyük bası yaraları olduğu tespit edilmiştir. Sadece sağ ön kol bir miktar acılıyordu ve sadece yan yatabiliyordu. Yemek yemesi ve su içmesinde bir anormallik yoktu. Daha önce oturabildiği ancak bu yetisini kaybettiği bildirilmiştir. Bizden istenen Şanslı için bir şeyler yapılabilir mi idi. Fizik tedavi yapabileceğimizi ve bunu yaparken de yüksek teknoloji cihazlardan faydalanabileceğimizi bildirdik. Ertesi gün omur ılık hattını düzeltmeye başlamakla işe koyulduk ve gördük ki bunu yaparken tüm kas gruplarının ciddi kontrakte ve atrofiye olmuş. Yılmadan temmuz basına kadar fizik tedaviye devam ettik sağ ön kolu iyice açıldı kalçasının üzerine oturmaya başladı ve diğer kaslarda bayağı açıldı. Temmuz basında yapılan sol kol dirsek operasyonunda sol kol dirsek bölgesi bir miktar daha rahatlatılmıştır. Ancak 1.5 sene kadar barınakta yatalak geçirdiğinden eklemler arasında bulunan bağlar geri dönüşümsüz olarak kısalmış ve açılmamaktadır. Hayatının geri kalan kısmında bu şekilde çok rahat geçirebilecektir.

Başaran, ‘’Şanslı barınaktan geldiğinde oldukça sağlıksız ve yara içindeydi. Akupunktur, Homeoterapi, Lazer tedavisi, Botoks, Fizik tedavi ve hidroterapi uygulaması ile daha sağlıklı duruma getirildi. Bundan sonra sıcak bir yuva ve bakım ile daha da iyi duruma gelecek.’’ dedi.